Saturday, 16 June 2012

mengomel soghhe-soghhe

lama aku tak jenguk n ubah2 design beeeelog bodoh aku ni..
bila ntah ada masa nk ubah penampilan menda ni n happdate menda2 baru yg berfaedah dan berguna tok mase depan yg cemerlang..gemilang..terbilang..ikan semilang masak lemak cili api...fuuuh...mak...aiyyyhh...sodap eyh...
hurm..
malu gak ad blog cmni...sgt2 la bosan..tkde pepe yg menarik..
nk kata baru..lama dh wujud..cuma aku ni yg mls nk godek2 menda2 yg ade ni...
tkpela..
InsyaAllah..ade kelapangan dan rezeki..
ada lah..so far..aku biarkan je blog ni tersadai...
kot ye pon..bukan org ramai tau pon aku ade blog bodoh ni..
segelintir yg sgt2 kecik je tau..
so..biarla dlu...
focus on sumthing else dlu...
tc guys..
Salam..

Sunday, 1 April 2012

bila ntah aku nk happppdate nih..

aku tkde rumah kt shah alam...
bukan aku mls nk cari...
tp jujur..
aku mmg mengada2 kalo nk cari hauzzmate ni...
so..sbb kan aku tkde uma..aku terpkselah ulang-alik...
n bila dh ulang-alik...bila nya aku nk happppdate...
kanz????hehe..

Sunday, 14 August 2011

BeRuNdUr DiRi

sorry korg..tk dpt lengkapkan update kawan2 terdekat..
aku rase aku akan undurkan diri wt smentara waktu..
tanpa apa2 paksaan..cuma aku yg pilih tuk diam seketika..
insyaAllah..ade kelapangan..
aku update perkara2 yg lebih menarik tok dbace n dkongsi...
salam ramadhan untuk semua..
selamat berpuasa n selamat hari raya...
ampun..maaf...dpohon..dari hujung rambut..sampai ke hujung kaki...

Thursday, 4 August 2011

PeDuLi

haish..manusia..nasib baik kau bernama manusia dan hamba Allah..
aku still boleh sabar and memaafkan apa yang kau buat..
selama ni..apa yang aku buat..ada kau peduli??
apa yang kau buat kat aku..ada kau peduli semua tuh??
ada kau fikir bila kau sakitkan hati aku even depan mata kau??
banyak sangat kpura2an dlm hidup kau..
kau selalu cakap hidup kau tak pernah bahagia..
jujur aku cakap..kau adalah hamba Allah yang BODOH..!!
Allah sentiasa bagi kebahagiaan dalam diri kau..cuma kau yang TAK SEDAR..!!
kau hanyut dengan kehidupan kau...!!kau hanyut dengan semua yang ada depan kau..!!
pernah ke kau bersyukur dengan apa yang Allah bg kat kau????pernah ker???
kau cuma tau merungut..!!kau cuma tau untuk bercakap besar..!!kau cuma tau untuk menjadi benar dalam semua keadaan..!!kau bangga dengan cerita2 bodoh kau..!!kau bangga dengan cara kehidupan bodoh kau..
sampai bila kau nk terus jadi macam ni?sampai bila?
tolonglah..aku pon lemah jugak..sama macam hamba2 Allah yg lain..
yg mbezakan aku dengan kau..
aku berfikir menggunakan AKAL kurniaan Allah sebelum bertindak untuk lakukan sesuatu..
aku tak mengikut nafsu amarah aku..sebab nafsu membawa aku ke jalan yang sesat..
YaAllah..kau bukakanlah pintu hati hamba2Mu YaAllah..
kurniakanlah cahaya yang terang dan tenang..supaya hamba2Mu dapat meniti jalan yg gelap dan penuh dengan dugaanMu YaAllah..
YaAllah..ampunkahlah dosa2 kami YaAllah..
bimbinglah kami kejalan yang benar YaAllah..
supaya kami..tidak lalai..alpa..hanyut dan sesat dengan kebahagiaan didunia pinjamanMu yang sementara ini YaAllah..

p/s :: cuma berpesan2 sesama manusia..ada silap dan salah dalam penulisan harap dtegur..insyaAllah..

tAk TeRtAiP

aku nk update pasal sorg mamat...tp aku tk tertaip pasal dia cuz byk sgt nk dcerita pasal dia nih...haish...

Tuesday, 26 July 2011