Sunday, 14 August 2011

BeRuNdUr DiRi

sorry korg..tk dpt lengkapkan update kawan2 terdekat..
aku rase aku akan undurkan diri wt smentara waktu..
tanpa apa2 paksaan..cuma aku yg pilih tuk diam seketika..
insyaAllah..ade kelapangan..
aku update perkara2 yg lebih menarik tok dbace n dkongsi...
salam ramadhan untuk semua..
selamat berpuasa n selamat hari raya...
ampun..maaf...dpohon..dari hujung rambut..sampai ke hujung kaki...

Thursday, 4 August 2011

PeDuLi

haish..manusia..nasib baik kau bernama manusia dan hamba Allah..
aku still boleh sabar and memaafkan apa yang kau buat..
selama ni..apa yang aku buat..ada kau peduli??
apa yang kau buat kat aku..ada kau peduli semua tuh??
ada kau fikir bila kau sakitkan hati aku even depan mata kau??
banyak sangat kpura2an dlm hidup kau..
kau selalu cakap hidup kau tak pernah bahagia..
jujur aku cakap..kau adalah hamba Allah yang BODOH..!!
Allah sentiasa bagi kebahagiaan dalam diri kau..cuma kau yang TAK SEDAR..!!
kau hanyut dengan kehidupan kau...!!kau hanyut dengan semua yang ada depan kau..!!
pernah ke kau bersyukur dengan apa yang Allah bg kat kau????pernah ker???
kau cuma tau merungut..!!kau cuma tau untuk bercakap besar..!!kau cuma tau untuk menjadi benar dalam semua keadaan..!!kau bangga dengan cerita2 bodoh kau..!!kau bangga dengan cara kehidupan bodoh kau..
sampai bila kau nk terus jadi macam ni?sampai bila?
tolonglah..aku pon lemah jugak..sama macam hamba2 Allah yg lain..
yg mbezakan aku dengan kau..
aku berfikir menggunakan AKAL kurniaan Allah sebelum bertindak untuk lakukan sesuatu..
aku tak mengikut nafsu amarah aku..sebab nafsu membawa aku ke jalan yang sesat..
YaAllah..kau bukakanlah pintu hati hamba2Mu YaAllah..
kurniakanlah cahaya yang terang dan tenang..supaya hamba2Mu dapat meniti jalan yg gelap dan penuh dengan dugaanMu YaAllah..
YaAllah..ampunkahlah dosa2 kami YaAllah..
bimbinglah kami kejalan yang benar YaAllah..
supaya kami..tidak lalai..alpa..hanyut dan sesat dengan kebahagiaan didunia pinjamanMu yang sementara ini YaAllah..

p/s :: cuma berpesan2 sesama manusia..ada silap dan salah dalam penulisan harap dtegur..insyaAllah..

tAk TeRtAiP

aku nk update pasal sorg mamat...tp aku tk tertaip pasal dia cuz byk sgt nk dcerita pasal dia nih...haish...

Tuesday, 26 July 2011

Sunday, 24 July 2011

update tok kawan2 terdekat

sehari sorang..tgu giliran kay..hehe

sYaHiRaH MeOr OsMaN

sape dia??
ah..ni dia syera..aka my moks..n dia pon pgl aku moks gak..anak kelahiran ipoh perak rasenyer..duduk kt gopeng..berdekatan ngn MEGOPLEX..haha..
moks nih cluzmate gadis yg plg rapat ngn aku wt mase nih..dari dip - deg...
bermula dr kitchen partner time part1 dip..aku..dia n najlaa..
tp aku lebey rpt ngn dia..
suka share story n bJOYAH..
tp lebey rpt bermula part2 and part3..
waktu tuh..kami jd ssgt rpt..dh mcm hape dh..tp tkde pepe pon..!!
kami berkawan..sgt senang berkawan...n kami suke bergambar same2...
g mane2 o wt ape2 mst nk mek pic..
plg suke mek pic time after klaz serving o kitchen la..n msti position camera dr atas..hahaha..
wajib..plg tk pn..aku je yg mek pic dia nih..
muke dia nih photegedik..eh..silap..hehe..typo...
itu kisah part3..part4 tkde sgt cuz kami jauh..msg2 je mampu..
pernah gak gf aku tergugat ngn dia nih...hehe..
ntah nape pon tk tau..myb sbb rpt sgt kot..huhu
and
part5..kami kembali bersama kt uitm dungun..
n tp tk mcm part3..cuz kami mcm buat hal sndri cuz kitchen dh tk sama..but still tc each others gak la lg..
huhu..sunyi gak dia tkde..wpon part5 kitchen dganti ngn partner mira n emilda..dorg nih pon best gak..gegila n hepi je slalu..ade je cerita..tkde la sunyi sgt..hehe..
back to my moks..kebiasaannye mok nih ade ramai bf..hehe..bak kate die..mesin padi..hehe..
ade je bf..jarang dgr dia nih single..
time part6 plak..aku jauh lg ngn dia..cuz practical..but dpt lg la kuar n jmpe...
sbb dia kt shah alam je..so dpt la jmpe kejap2..
g downtown..shopping n g bwk dia mkn kt mcd ss2 time dia off ngn ijang turbo..
hehe..
and tibe2..aku n mber2 lain dkejotkn ngn pemergiaan ayah dia yg tercinta..
aku tau ayah dia masuk wad..tp tk sgka akan jd mcm nih..
dia nih twoz hlg smgat nk convo n continue deg..
puas pujok...
tp alhamdulillah..tk tau la sape berjaya pujok dia..
akhirnye..die sambung gak deg n g convo..
untill now mok still bule senyum n ceria..wpon tanpa ayah dsisi..
yg jd penguat smangat dia n pendorong dia slalu n geng bowling dia jgk rasenye..hehe..
mok..namo nanges tau..senyum kay..hehe...
n now...status kami...masih lagi kawan..akan terus kawan..insyaAllah...
deg nih..kalo bole nk kenal lg mok aku nih...tk ckp kenal lg dia nih..
n dh janji nk mek pic cm dip nih..hrp2 dpt lar cm dlu blk mok..
mok..honest aku ckp..aku mmg syg giler kt ko mok..syg sbg kawan yg giler..hehe..
aku tk tau cmne kalo ko tkde mok..sunyi mok..
hehe..k lar..aku pon cm dh tingtong je nih..katil dh pgl2 nk suh tido tuh..hehe..
hepi slalu kay syera...saaaaaaaaaaaaaaaaaayang ko....!!!!! 
jelajah raya

cherating

klaz

event part3

event part3

mkn2

dinner

after serving klaz

again

stdy library

convo
Assalamualaikum

CeRiTeRa CinTaKU

dari sekolah rendah...aku dh mule bercinta..n cume dcritakan secara ringkas n mudah...
bermula dgn anak buah celeb chef malaysia..sampailah ke anak jati kedah..hurm..
tok yg permualaan tuh..
kami bercinta monyet jer..n tk kekal lama cuz kami tk cukup serious waktu tuh..nama pon cinta monyet..
cuma bertahan dr drjah6-form2..
bpisah sbb dia pindah sekolah..motif sgt kn??
then aku terjumpe sorg anak gadis yg mmg jd kegilaan dak2 skola ak dlu..chinese luk la kunun minah tuh..
n tk sgka..aku yg dpt dia n again..sgt skjap..around 2weeks..
sbb aku rimas ngn dia..asyik2 call rumah..hehe..maklumlah..time 2 tkde hp kowt...
then..adelah bbrape gadis lg yg aku kenal..around 5-6 girls yg dari merata2 negeri..still..tk kekal lama sampai la after pmr..aku tjumpe ank polis..kawan lama..then bercintalah kami sampai form5..agak lama gak lar..tp still..putus n kapel n putus terus..alasan yg sgt2 tk masuk akal tok bpisah...bebodoh jer asenyer time tuh..hehe
then aku mule nekad..mcari org y lbh tua dr aku..y kononnye..tkde kebudak2kan sgt cuz time form5 pon aku dh mcm org umo 20-22 cmtuh...misai..janggut..hehe..
n tercapai bila aku bekenalan ngn sorg gadis keturunan arab..org shah alam n juga student dip uitm shah alam dat time..
bkenalan kt chat room astro hitz.tv dlu2..
and romantik2 kt friendster..haha
tp ngn dia nih..skali je aku jmpe dia..then putus..!!haha..alasan pon lawak jer..
then aku gigihkan lagi dgn myspace plak..bkenalan ngn gadis segambut..at the same time ngn gadis ampang yg 2-2 nih ade kriteria and umur yg sama..but still..masing2 tua dari aku..
cantik..baik..n kire kalau buat calon isteri mmg bole lah..hehe
tp sayang..2-2 aku lepaskan..sbb aku dh masuk uitm..permulaan life diploma aku kt dungun terengganu..
n kt citu..aku berkenalan ngn seorang gadis..peranakan jawa ijok kuala selangor..bermula dgn orientasi..then nk msg hp aku kunun2 nk kenekan aku lah..laz2 aku tau sape dia..haha..
hurm..
bg aku dia sangat cantik..baik..sopan..n yg baik tentang dia..tp aku buta time tuh..aku abaikan dia n aku akui..mmg silap aku tok saketkan hati dia..sampai sekarang..aku tk maafkan diri aku tok lukakan hati dia..jujur..aku masih cintakan dia..masih..
tp..selang bbrape lama..aku berkenalan plak ngn junior aku sendiri..
ingtkan jawa jgk cuz nama ala2 jawa gituew..tp rupenye..anak jati kelantan..comey..manis..manja..suke bgurau..main2..pendek kate mcm budak2 kecik lah..size pon mcm dak skula jer..hehe..dia la yg temankn aku..wt aku senyum blk after bermurung..n segalanya just like how org yg pernah aku syg wt sebelumnye..
then kami melalui waktu2 yg agk ssh..dgn perangai aku..
aku lepaskan dia..aku dh saketkan dia n mungkin bg dia sampai kehari nih..
hurm..then lazly...xgf plg latest..org utara..aku pn tk tau cmne bule sangkut..
bemula dgn myampah..jd kebetulan tok situasi n jd sayang..
mcm lama je ngn dia nih...tp sekejap je..bermula dr awal deg..sampai ke pghujung deg..kami putus..
n now..aku 100% single..but not available..aku tkde meletakkan mane2 harapan yg terlalu tinggi kt sesiapa...
mungkin aku rindukan bberapa org yg pernah aku sayang..(yg utara tk rindu pon)haha..
tp aku tetap ngn pendirian aku buat masa nih tok terus seperti sekarang...
mencari cinta yg SATU..cinta yang DIATAS..dengan adanya CINTA dari Dia..aku mungkin bole jd hamba Dia yg mungkin lebih baik dari sebelumnya..insyaAllah..moga doa aku termakbul..n niat aku nih..dtetapkan n tertanam dlm hati ni..insyaAllah..

Monday, 27 June 2011

eMpTy

nk post...nk update...but got new things 2 come out...
asyk2 ckp pasal feelings...
penat...
nk ckp plak bout sumthing yg hepi2...
sumthing yg funny...
huhu...
it seems like i nid to go out..anywhere...
find sumthing...luk sumthing...feel sumthing...
then updates....

Sia2 atau SeBaLiKnYa??

aku berserah kepadaMu YaAllah..
aku redha dgn segala2nye...
aku dah berusaha bersungguh2...
aku dah bertawakal terhadapMu YaAllah...
sekarang aku hanya mampu redha atas segala ketentuanMu YaAllah...
Kau maha kuasa..maha mengetahui..maha mengasihani..
aku takkan pernah berhenti berdoa kepadaMu YaAllah..
satukanlah hati kami semula..itu yg aku harapkan dariMu YaAllah..
amin..

Saturday, 25 June 2011

mAkEn JaUh

aku ingt...bila bpisahnya aku dgn dia...
aku dpt rase sesuatu yg dh lama aku impikan...
kita maken jauh...tk mcm mule2 dlu...
tapi aku tak tau...samada kau cuba menguji aku o itu yg kau betul2 nk...
aku tetap relakan semua tuh jd...sbb tkde hak tok aku memaksa...
wlaupun perit...saket...sedih...aku ttp lalui...sbb tok aku rase pe yg kau rase selama nih...
dtinggalkan...diabaikan...diduakan...hurm...
dlu aku mmg tk pernah sedar apa yg aku buat...
tp sekarang...kau dh buat aku sedar...kau dh ajar aku...kau didik aku...dgn kau tinggalkan aku dlu...
tkda niat tok aku saketkn hati kau lagi...kau mungkin faham situasi aku...
itu dh ssgt cukup bg aku...
aku nak kau tau...aku sentiasa menunggu kau...
aku akan tetap tunggu kau...hingga akhir hayat aku....
itu janji aku...insyaAllah...

Friday, 24 June 2011

aLwAyS b My BaBy

we were as one babe..
for a moment in time..
and it seemed everlasting..
that you would always be mine..
now you want to be free..
so i'm letting you fly..
cause i know in my heart babe..
our love will never die no..
you'll always be part of me..
i'm part of you indefinitely..
girl don't you know you can't escape me..
oh darling cause you'll always be my baby..
and we're linger on..
time can't erase a feeling this strong..
no way you're gonna shake me..
ooh darling cause you'll always be my baby..
i ain't gonna cry no..
and i wont beg you to stay..
if you're determined to leave girl..
i will not stand in your way..
but inevitably..
you'll be back again..
cause ya know in your heart babe..
our love will never end no..

you'll always be part of me..
i'm part of you indefinitely..
girl don't you know you can't escape me..
oh darling cause you'll always be my baby..
and we're linger on..
time can't erase a feeling this strong..
no way you're gonna shake me..
ooh darling cause you'll always be my baby..

i know that you'll be back girl..
when your days and your nights get a little bit colder..
i know that you'll be right back, babe..
oh baby believe me it's only a matter of day..

you'll always be part of me..
i'm part of you indefinitely..
girl don't you know you can't escape me..
oh darling cause you'll always be my baby..
and we're linger on..
time can't erase a feeling this strong..
no way you're gonna shake me..
ooh darling cause you'll always be my baby..

always be my baby...

love you..

Monday, 20 June 2011

dUnGuN

aku suka dungun...
aku rindu dungun...
aku sayang dungun...
byk sgt kenangan aku kat dungun...
susah..senang...suka...duka...macam2 lah...
and kt dungun lah aku jumpa adik beradik aku yg sampai bila2 aku xkn pernah lupa...
korglah yg paling best...!!
aku nk korg tau...
aku sayang sgt2 kt korg...
maafkan aku sebab perubahan aku sangat2 mendadak...
sampaikan korg sendiri terasa hati dengan setiap perkara yg aku buat...
tkpernah terlintas dlm fikiran aku tok lupekan korg...
tok abaikan korg...
tok saketkan hati korg...
aku sayang korg...
plz...maafkan semua kesilapan aku yang dulu...
aku still perlukan korg...
aku mungkin tk byk bersama ngn korg...
tk byk kuar...
tk byk lepak...
tk byk bgaul...
tapi aku tk pernah lupakan korg...
semua nih salah aku...
maafkan aku...aku rindu dca07-10...aku rindukan korg semua...
Assalamualaikum..

Tuesday, 10 May 2011

bErMuLaLaH CuTi 4BuLaN

alhamdulillah...
selesai dah deg part3 aku...
so tgu part2 yg seterusnya plak
tp lg 4bulan la mule..
so 4bulan nih..tkde wt pepe..
aku mule berfikir tok cari keje..
hrp2 dpt lah keje..
dekat2 sudey..tk kuase nk keje jauh2..
tk blk modal langsung..
huhuhu..
hurm..dh cuti2 nih..rajin la kot aku nk mengupdate2 blog nih..
e2pon kalo ade bhn yg nk d update lah..hehe
btw..tok org yg aku sayang...
Happy Mothers Day..!!!
n tok kau..yes kau...
aku sayang kau jugak...=)

Monday, 18 April 2011

HuLu YaM - SaTaY - GeNTiNg

huh..!!
berjln..tkpernah plan..
DAT'S ME..!!
kalo plan plak..slalu tk jd..
bak kate kawan aku.."janji manis" and "harapan palsu"..kan BUN kn????hehe
tp tk kesah la..
kisah bermula bile dpt phone call..
katenye nk g mandi2..
jd aku nih pon ikotkn jela..
rindu n sayang punye pasal..
mule2 mls n moody gak..tp laz2..oke jela..ikotkn jer..
dh mandi2..dh berendam..dh sejuk..beku..perot plak lapa..
tp tak tau nk mkn per..laz2 terdetik nk mkn satay..terus grak g melahap satay kt ........... hehe
dh kenyang...dh tk tau pg mana plak..dh mlm lak tuh..
dh masuk air..dh tension2..nk sejukkn hati yg dh sedia panas nih..
terus meluahkan perasaan yg memberontak2..membentak2 nk g GENTING..!!
2ekor dodol tuh pon ikot kn jela aku nih..
ikot la jalan lama..mmg best..!!jln clear..!!seronok memecut..!!wpon jalan basah..
smpai2 je genting..GILER..!!SEJUK seyh..dgn tk bwk sweaternye..jln jela ati kering..pretend cuaca mcm kt rumah sendiri jer..haha..
dh smpai kt genting tuh...tkde ape yg  dbuat sgt selain bergambar..bergambar n bergambar...
theh mule la ckp.."MCM TK PERNAH G GENTING"..
sejam lebih gak la kt sana..
laz2..dh bosan lepak indoor..mcm bese..rutin aku kalo ke genting..aku akn pg blakang THEME PARK HOTEL..tok tgk viewing kL dr puncak..tapi sayangnye..kabus tebal..tkde pe yg aku mampu tgk melainkan lampu2 jalan..
dsbbkn kecewa..aku nih pon dah dodol..terus lah blk..n otw blk..aku sgt2 teruja cuz pertama kali dlm Malaysia nih kowt..ade highway yg guna lampu jalan warna PUTIH..
mcm BATAK gak la aku dbuatnye...
aku tk tau la dh bape lama dh MTD tuh gune or tukar lampu jln tuh..cuz dh lama sgt tk g area2 pantai timur nih..ehehe..
tp sgt2 bguna cuz jln tuh pon slalu je gelap..selekoh pon tajam2...elok sgt la guna lampu putih..nmpk JELAS dan TERANG bg org2 yg ad prob dgn KEGELAPAN..hehe..=)
hurm..pe lagi ek yg jadi???ada la few things yg berlaku lg sepanjang hari tuh..
tp bia kn jela..drama2 swasta je pon..haha
okelah..itulah yg mampu aku citer wt mase nih..nk upload pic pon...mate pon dh kuyu2 je nih..subuh2 dh bgn...hurm..ape??pic??pic tk dpt lg lah..so..nti..ade mase..aku update..ade la kowt pic2 genting tuh..hehe..=)

SiApE EnGkAu

seburuk2 engkau
sebaik2 engkau
sejahat2 engkau
sehodoh2 engkau
sepandai2 engkau
sebodoh2 engkau
secantik2 engkau
setinggi2 engkau
sependek2 engkau
sekurus2 engkau
segemuk2 engkau
sebuncit2 engkau
sehitam2 engkau
seputih2 engkau
setamak2 engkau
seplastik engkau

dan segala2nye tentang engkau....

aku tetap berterima kasih pada engkau....
sebab...
engkau....penyuluh hidup aku
engkau....penyeri hari2 aku
engkau....menasihati aku
engkau....membimbing aku
engkau....menerima aku seadanya
engkau....sayang pada ku
engkau....membantu aku
dan
engkau....teman sahabatku.....

Sunday, 17 April 2011

im new..!!!

haha...first time...involvekn diri dgn blog2 nih..hahaha...tk tau la pe jadi bile dh ade blog nih...blasah jela...
org kate best ad blog nih..tol ke ek??
tkpelah..jgn judge pepe slagi kite belum mencuba...
so..aku pon mncuba lar nih..dgn harapan..
aku berjaya kelak...
hahaha...oke...ape nk mula ek??
mestilah dgn Bismillah...kn??
so..tgu jela update sejam dua nti ke..bhari2 o berbulan2 ke...kot2 ade lar..
hehe...=)