Tuesday, 26 July 2011

Sunday, 24 July 2011

update tok kawan2 terdekat

sehari sorang..tgu giliran kay..hehe

sYaHiRaH MeOr OsMaN

sape dia??
ah..ni dia syera..aka my moks..n dia pon pgl aku moks gak..anak kelahiran ipoh perak rasenyer..duduk kt gopeng..berdekatan ngn MEGOPLEX..haha..
moks nih cluzmate gadis yg plg rapat ngn aku wt mase nih..dari dip - deg...
bermula dr kitchen partner time part1 dip..aku..dia n najlaa..
tp aku lebey rpt ngn dia..
suka share story n bJOYAH..
tp lebey rpt bermula part2 and part3..
waktu tuh..kami jd ssgt rpt..dh mcm hape dh..tp tkde pepe pon..!!
kami berkawan..sgt senang berkawan...n kami suke bergambar same2...
g mane2 o wt ape2 mst nk mek pic..
plg suke mek pic time after klaz serving o kitchen la..n msti position camera dr atas..hahaha..
wajib..plg tk pn..aku je yg mek pic dia nih..
muke dia nih photegedik..eh..silap..hehe..typo...
itu kisah part3..part4 tkde sgt cuz kami jauh..msg2 je mampu..
pernah gak gf aku tergugat ngn dia nih...hehe..
ntah nape pon tk tau..myb sbb rpt sgt kot..huhu
and
part5..kami kembali bersama kt uitm dungun..
n tp tk mcm part3..cuz kami mcm buat hal sndri cuz kitchen dh tk sama..but still tc each others gak la lg..
huhu..sunyi gak dia tkde..wpon part5 kitchen dganti ngn partner mira n emilda..dorg nih pon best gak..gegila n hepi je slalu..ade je cerita..tkde la sunyi sgt..hehe..
back to my moks..kebiasaannye mok nih ade ramai bf..hehe..bak kate die..mesin padi..hehe..
ade je bf..jarang dgr dia nih single..
time part6 plak..aku jauh lg ngn dia..cuz practical..but dpt lg la kuar n jmpe...
sbb dia kt shah alam je..so dpt la jmpe kejap2..
g downtown..shopping n g bwk dia mkn kt mcd ss2 time dia off ngn ijang turbo..
hehe..
and tibe2..aku n mber2 lain dkejotkn ngn pemergiaan ayah dia yg tercinta..
aku tau ayah dia masuk wad..tp tk sgka akan jd mcm nih..
dia nih twoz hlg smgat nk convo n continue deg..
puas pujok...
tp alhamdulillah..tk tau la sape berjaya pujok dia..
akhirnye..die sambung gak deg n g convo..
untill now mok still bule senyum n ceria..wpon tanpa ayah dsisi..
yg jd penguat smangat dia n pendorong dia slalu n geng bowling dia jgk rasenye..hehe..
mok..namo nanges tau..senyum kay..hehe...
n now...status kami...masih lagi kawan..akan terus kawan..insyaAllah...
deg nih..kalo bole nk kenal lg mok aku nih...tk ckp kenal lg dia nih..
n dh janji nk mek pic cm dip nih..hrp2 dpt lar cm dlu blk mok..
mok..honest aku ckp..aku mmg syg giler kt ko mok..syg sbg kawan yg giler..hehe..
aku tk tau cmne kalo ko tkde mok..sunyi mok..
hehe..k lar..aku pon cm dh tingtong je nih..katil dh pgl2 nk suh tido tuh..hehe..
hepi slalu kay syera...saaaaaaaaaaaaaaaaaayang ko....!!!!! 
jelajah raya

cherating

klaz

event part3

event part3

mkn2

dinner

after serving klaz

again

stdy library

convo
Assalamualaikum

CeRiTeRa CinTaKU

dari sekolah rendah...aku dh mule bercinta..n cume dcritakan secara ringkas n mudah...
bermula dgn anak buah celeb chef malaysia..sampailah ke anak jati kedah..hurm..
tok yg permualaan tuh..
kami bercinta monyet jer..n tk kekal lama cuz kami tk cukup serious waktu tuh..nama pon cinta monyet..
cuma bertahan dr drjah6-form2..
bpisah sbb dia pindah sekolah..motif sgt kn??
then aku terjumpe sorg anak gadis yg mmg jd kegilaan dak2 skola ak dlu..chinese luk la kunun minah tuh..
n tk sgka..aku yg dpt dia n again..sgt skjap..around 2weeks..
sbb aku rimas ngn dia..asyik2 call rumah..hehe..maklumlah..time 2 tkde hp kowt...
then..adelah bbrape gadis lg yg aku kenal..around 5-6 girls yg dari merata2 negeri..still..tk kekal lama sampai la after pmr..aku tjumpe ank polis..kawan lama..then bercintalah kami sampai form5..agak lama gak lar..tp still..putus n kapel n putus terus..alasan yg sgt2 tk masuk akal tok bpisah...bebodoh jer asenyer time tuh..hehe
then aku mule nekad..mcari org y lbh tua dr aku..y kononnye..tkde kebudak2kan sgt cuz time form5 pon aku dh mcm org umo 20-22 cmtuh...misai..janggut..hehe..
n tercapai bila aku bekenalan ngn sorg gadis keturunan arab..org shah alam n juga student dip uitm shah alam dat time..
bkenalan kt chat room astro hitz.tv dlu2..
and romantik2 kt friendster..haha
tp ngn dia nih..skali je aku jmpe dia..then putus..!!haha..alasan pon lawak jer..
then aku gigihkan lagi dgn myspace plak..bkenalan ngn gadis segambut..at the same time ngn gadis ampang yg 2-2 nih ade kriteria and umur yg sama..but still..masing2 tua dari aku..
cantik..baik..n kire kalau buat calon isteri mmg bole lah..hehe
tp sayang..2-2 aku lepaskan..sbb aku dh masuk uitm..permulaan life diploma aku kt dungun terengganu..
n kt citu..aku berkenalan ngn seorang gadis..peranakan jawa ijok kuala selangor..bermula dgn orientasi..then nk msg hp aku kunun2 nk kenekan aku lah..laz2 aku tau sape dia..haha..
hurm..
bg aku dia sangat cantik..baik..sopan..n yg baik tentang dia..tp aku buta time tuh..aku abaikan dia n aku akui..mmg silap aku tok saketkan hati dia..sampai sekarang..aku tk maafkan diri aku tok lukakan hati dia..jujur..aku masih cintakan dia..masih..
tp..selang bbrape lama..aku berkenalan plak ngn junior aku sendiri..
ingtkan jawa jgk cuz nama ala2 jawa gituew..tp rupenye..anak jati kelantan..comey..manis..manja..suke bgurau..main2..pendek kate mcm budak2 kecik lah..size pon mcm dak skula jer..hehe..dia la yg temankn aku..wt aku senyum blk after bermurung..n segalanya just like how org yg pernah aku syg wt sebelumnye..
then kami melalui waktu2 yg agk ssh..dgn perangai aku..
aku lepaskan dia..aku dh saketkan dia n mungkin bg dia sampai kehari nih..
hurm..then lazly...xgf plg latest..org utara..aku pn tk tau cmne bule sangkut..
bemula dgn myampah..jd kebetulan tok situasi n jd sayang..
mcm lama je ngn dia nih...tp sekejap je..bermula dr awal deg..sampai ke pghujung deg..kami putus..
n now..aku 100% single..but not available..aku tkde meletakkan mane2 harapan yg terlalu tinggi kt sesiapa...
mungkin aku rindukan bberapa org yg pernah aku sayang..(yg utara tk rindu pon)haha..
tp aku tetap ngn pendirian aku buat masa nih tok terus seperti sekarang...
mencari cinta yg SATU..cinta yang DIATAS..dengan adanya CINTA dari Dia..aku mungkin bole jd hamba Dia yg mungkin lebih baik dari sebelumnya..insyaAllah..moga doa aku termakbul..n niat aku nih..dtetapkan n tertanam dlm hati ni..insyaAllah..